Banana bread

En fantastiskt god banankaka är perfekt att baka när bananerna börjar bli övermogna.

Portioner 12
Förberedelsetid: 15 minuter
Tillagningstid: 1 timme
Total tid: 15 minuter

Ingredienser:
  • 1 medelstort ägg 
  • 2 dl strösocker 
  • 3 medelstora mogna bananer, mosade 
  • 8 klickar * Hellmann's Real Mayonnaise 
  • 1 tsk vaniljextrakt 
  • 1 1/2 dl vetemjöl 
  • 1 1/2 dl fullkornsvetemjöl 
  • 2 tsk bakpulver 
  • ½ tsk mald kanel 
  • 120 g valnötter, hackade 
Gör så här:

1. Värm ugnen till 180 ° C, 160 ° C för varmluftsugn. Smörj en form i storleken 23cm x 13cm x 7cm.
2. Vispa ägget i en stor skål med socker, bananer, majonnäs och vanilj tills ingredienserna är blandade.
3. Blanda mjöl med bakpulver och kanel i en skål. Lägg till 100g valnötter. Rör ner i bananblandningen tills nötterna är jämnt fördelade.
4. Häll i smeten i formen och sprid ut jämnt. Strö över resterande valnötter.
5. Baka i mitten av ugnen i ca en timme.
6. Låt stå på galler i 15 minuter,  ta sedan ur formen och låt svalna helt.
TOP