Chicken enchiladas

Enchiladas med kyckling och paprika. Servera gärna med majs och paprika sallad.


Portioner: 4 

Förberedelsetid: 20 minuter 

Tillagningstid: 40 


Ingredienser:

  • 1 msk olivolja 
  • 2 kycklingfiléer, skivade 
  • 1 röd paprika, skivad 
  • 1 gul paprika, skivad 
  • 1 rödlök, hackad 
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade 
  • 1 msk mexikansk kryddblandning 
  • 450 ml passerade tomater 
  • 8 vetetortillas 
  • 100 ml crème fraiche 
  • 3 klickar * Hellmann's Real Mayonnaise 
  • 50 g Goudaost, riven 

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 180  ° C, 160 ° C för varmluftsugn. 
  2. Blanda örterna och kryddorna till den mexikanska kryddblandningen. Ställ åt sidan. 
  3. Hetta upp olivoljan i en stor kastrull på medel till varm värme. Tillsätt kycklingen och stek i 4-5 minuter tills kycklingen fått färg. 
  4. Tillsätt paprika, lök och vitlök. Strö över den mexikanska kryddblandning och stek på medelvärme i 2-3 minuter tills lök och paprika mjukats upp, men utan att den tar färg. 
  5. Tillsätt hälften av de passerade tomaterna och fortsätter att steka i 10-12 minuter tills kycklingen är genomstekt och blandningen är tjock. Låt svalna något. 
  6. Fyll tortillas med blandningen, rulla ihop och placera dem i en ugnsform med skarven nedåt. 
  7. Täck tortillas med den återstående passerade tomaterna. Blanda crème fraiche med majonnäs och placera hälften av blandningen ovanpå enchiladan. Strö över ost och grädda i 20 minuter eller tills osten har smält och såsen bubblar. 
  8. Ta ut formen ur ugnen, låt stå i 2-3 minuter och häll därefter över den återstående majonnäsblandning. 

Serveras med ris, grönsallad och guacamole.

TOP