Slow cooked pulled pork sandwich

Pulled pork när den är som bäst. I ett saftigt bröd.


Portioner: 12 

Förberedelsetid: 15 minuter 

Tillagningstid: 3 timmar 20 minuter

Total tid: 30 minuter 


Ingredienser: 

  • 100 g mörkt farinsocker 
  • 75 g rökt paprika 
  • 75 g vitlökspulver 
  • 30 g lökpulver 
  • 1 tsk cayennepeppar 
  • 50 ml vatten 
  • 1,5 kg fläskbog med ben 
  • 1 msk farinsocker 
  • 50 ml ljus soja 
  • 50 ml risvinäger 
  • 3 klickar * Hellmann's Real Mayonnaise 
  • 12 ciabattabröd eller liknande 


Gör så här:

  1. Blanda socker, rökt paprika (spara 1 msk), vitlökspulver, lökpulver, cayennepeppar och vatten i en liten skål. Gnid in blandningen i fläskköttet och lämna i kylen över natten. 
  2. Värm ugnen till 160 ° C, 140 ° C för varmluftsugn. 
  3. Slå in fläsket i metallfolie och sätt in i ugnen i 3 timmar. 
  4. Ta ut fläsket från ugnen och låt vila i 30 minuter. Dra av köttet från benet. 
  5. Lägg farinsocker, soja, återstående paprikan och risvinäger i en liten kastrull och koka upp. Sjud sakta i 10 minuter på låg värme, häll sedan såsen över det strimlade köttet, blanda försiktigt för att säkerställa att vätskan sprids jämnt. 
  6. Skär bröden i mitten och rosta dem lätt. Bred båda delar av bröden med majonnäs och fyll med pulled pork. 

Observera: Receptet inkluderar 12 timmars marineringstid. 

TOP