Chilli hot dog

Het chorizo med Jalapenopeppar i bröd


Portioner: 4 

Förberedelsetid: 15 minuter 

Tillagningstid: 20 minuter 


Ingredienser:

  • 1 msk vegetabilisk olja 
  • 1 lök, finhackad 
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade 
  • 200 g köttfärs på magert nötkött 
  • 1 tsk chilipulver 
  • 1 tsk spiskummin 
  • 4 jalapenopeppar, finhackade 
  • ½ tsk strösocker 
  • 4 chorizo eller liknande korv du gillar 
  • 1 rödlök, fint skivad 
  • 4 korvbröd 
  • 3 klickar * Hellmann's Real Mayonnaise 
  • 2 msk fransk senap 


Gör så här:

  1. Värm en matsked olja i en liten stekpanna. Tillsätt hackad lök och vitlök och stek på medelvärme i 3-4 minuter tills löken börjar mjukna. Tillsätt nötfärs, chilipulver, spiskummin, jalapenopeppar och socker och stek på medelvärme i 4-5 minuter tills färsen fått lite färg. Låt svalna i 3-4 minuter. 
  2. Stek korven enligt instruktionerna på korvpaketet. 
  3. Bre korvbröden med majonnäs. Lägg i korven och nötfärs och toppa med senap, rödlök och mer majonnäs vid servering. 

Tips: Passar bra med pommes frites och ketchup. 

TOP