Sandwich layer cake with roastbeef

Saftig smörgåstårta med klassiska smaker, gjord på Hellmann’s Mayonnaise with a pinch of mustard


Portioner: 4 

Förberedelsetid: 30 minuter 

Tillagningstid: 30 minuter

Total tid: 1 timma 


Ingredienser:

  • 9 skivor landgångsbröd (gärna 3 skivor kavring)  

Fyllning 1  

  • 200g leverpastej  
  • 2 dl pickels alt saltgurka  
  • 1 msk persilja, hackad  
  • 1 1/2 dl Hellmann´s Real Mayonnaise  

Fyllning 2  

  • 250g skinka, strimlad  
  • 2 dl Hellmann´s Senapsmajonnäs  
  • 1 dl Crème bonjour naturell  
  • 1-2 msk dragon, hackad  
  • salt och svartpeppar  
  • Alternativ till dekoration  
  • 2 dl Hellmann´s Original Majonnäs  
  • 2 dl Crème fraiche  
  • 8-12 skivor roastbiff  
  • Cocktailtomater  
  • Gurka  
  • Kapris  
  • Pickels  
  • Physalis  
  • Isbergsallat, strimlad (kan användas till sidorna)  
  • Persilja 

Gör så här:

  1. Börja med fyllning 1: Mixa samtliga ingredienser till en grovkornig röra. Rör ner Hellmann´s majonnäs. 
  2. Fyllning 2: Blanda samtliga ingredienser till en jämn blandning. Smaka av med salt och svartpeppar. 
  3. Skär bort kanterna på brödet och lägg 3 brödskivor, långsidorna mot varandra, som bildar botten på smörgåstårtan. 
  4. Bred på fyllning 1 och lägg ytterligare 3 brödskivor. 
  5. Bred på fyllning 2 och lägg på de sista brödskivorna. 
  6. Blanda samman Hellmann´s och crème fraiche och bred över ett jämnt lager högst upp. 
  7. Garnera tårtan efter portionsbitar, så att alla får av varje tillbehör. 
TOP