Sandwich layer cake Italian style

Saftig smörgåstårta med italienska smaker, gjord på Hellmann’s Mayonnaise with a spark of Chilli


Portioner: 4 

Förberedelsetid: 30 minuter 

Tillagningstid: 30 minuter

Total tid: 1 timma 


Ingredienser:

  • 9 skivor landgångsbröd (gärna 3 skivor kavring)  

Fyllning 1  

  • 2 dl oliver, kärnfria  
  • 1 dl söt mandel, hackad  
  • 1 1/2 dl ruccola  
  • 1/2 dl kapris  
  • 10 st basilika blad  
  • 100 g Cremé Bonjour naturell  
  • 2 dl Hellmann´s Real Mayonnaise  

 

Fyllning 2  

  • 200 g Cremé Bonjour naturell  
  • 12 st soltorkad tomat  
  • 1/2 dl pinjenötter alt rostade  
  • 1 1/2 dl ruccola  
  • 1 1/2 dl Hellmann´s Chilimajonnäs  


Alternativ till dekoration  

  • 2 dl Hellmann´s original Majonäs  
  • 2 dl creme fraiche 

Gör så här:

  1. Börja med fyllning 1: Mixa samtliga ingredienser till en grovkorning röra. Rör ner Hellmann´s majonnäs. 
  2. Fyllning 2: Mixa samtliga ingredienser till en grovkornig röra. Rör ner Hellmann´s. 
  3. Skär bort kanterna på brödet och lägg 3 brödskivor, långsidorna mot varandra, som bildar botten på smörgåstårtan. 
  4. Bred på fyllning 1 och lägg på ytterligare 3 brödskivor. 
  5. Bred på fyllning 2 och lägg på de sista brödskivorna. 
  6. Blanda samman Hellmann´s och crème fraiche och bred över ett jämnt lager högst upp. 
  7. Garnera tårtan efter portionsbitar, så att alla får av varje tillbehör. 
TOP