Bacon & avocado mayo burger

Supergod burgare med en dressing på Hellmann's majonnäs och avokado


Portioner: 4 

Förberedelsetid: 20 minuter 

Tillagningstid: 10 minuter 


Ingredienser:

  • 400g mager köttfärs  
  • 4 skivor bacon  
  • 2 tomater  
  • 1 liten rödlök  
  • 4 hamburgerbröd  
  • Till avokadomajonnäsen:  
  • 2 klickar* Hellmann's Real Mayonnaise  
  • 1 mogen avokado  
  • 1/2   lime  
  • Peppar 

Gör så här:

  1. Lägg köttfärsen i en medelstor skål, krydda med peppar och blanda ordentligt. Dela färsen i 4 lika stora bollar och platta ut till hamburgare med handflatan. 
  2. Dela avokadon på mitten. Plocka bort kärnan, gröp ur den och skär fruktköttet i jämnstora tärningar. 
  3. Lägg avokadon i en liten skål och tillsätt majonnäs, saft och skal från limen, krydda med peppar och blanda väl. 
  4. Värm grillen eller en grillpanna. 
  5. Stek burgarna 3-4 minuter på varje sida, efter hur du vill ha dem. När de är klara, lägg dem åt sidan men håll dem varma. Stek baconet 1 minut på varje sida tills den är knaprig. 
  6. Lägg hamburgarna i brödet, toppa med tomater och lök. Klicka på avokadomajonnäsen, toppa med bacon och servera. 

Servera med en grönsallad 

TOP