Lamb bruschetta & baba ganoush

Marinerat lamm på ciabatta, med en sås på Hellmann's majonnäs och aubergine


Portioner: 4 

Förberedelsetid: 2 timmar 15 minuter 

Tillagningstid: 40 minuter

Total tid: 15 minuter 


Ingredienser:

  • 4 lammrostbiffar (600g)  
  • 2 klickar* Hellmann’s Real Mayonnaise  
  • 1 stor aubergine  
  • 1 citron  
  • 1 liten rödlök  
  • 5 matskedar olivolja  
  • 1 tesked tahini  
  • 1 vitlöksklyfta  
  • 1 Persilja  
  • Peppar  
  • 1 ciabatta 
  • Citronklyftor till garnering 


Gör så här:

  1. Blanda ihop 2 matskedar av olivoljan, saft och skal från citronen i en låg skål. Lägg i köttet, peppra och låt det ligga i marinaden ett par timmar i kylen. 
  2. Sätt ugnen på 225°C. 
  3. Skär bort toppen och botten på auberginen, dela på mitten och lägg i en ugnsform. Pensla över två matskedar av olivoljan och peppra. Placera högt upp i ugnen 25 minuter eller tills den är gyllenbrun. 
  4. Gröp ur auberginen när den svalnat och hacka grovt. Lägg den i en medelstor skål tillsammans med majonnäs, tahini, citronsaft, pressad vitlök och hackad persilja. Peppra och blanda väl. 
  5. Värm grillen eller en grillpanna och tillaga lammrostbiffarna 4 minuter på varje sida. Köttet ska vara rosa i mitten. Ta bort från hettan men förvara varmt. 
  6. Dela brödet i 2 delar och skär varje del på mitten. Pensla resten av olivoljan på de skurna sidorna av brödet och grilla varje sida i 30 sekunder eller tills de fått fin färg. Fördela baba ganoushen mellan bruschettaskivorna. Skär lammet i stora strimlor och lägg på. Toppas med hackad persilja, rödlök och citronklyftor. 

Servera med en sallad.

TOP