Chicken & avocado quesadilla

Läckra tortillas med kyckling och avokado, gjorda med Hellmann's majonnäs, oregano och chiliflingor.


Portioner: 4 

Förberedelsetid: 1 timma 10 minuter 

Tillagningstid: 25 minuter 

Total tid: 1 timma 35 minuter 


Ingredienser:

  • 2 klickar* Hellmann's Real Mayonnaise  
  • 1 tesked torkade chiliflingor  
  • 1 tesked torkad oregano  
  • 2 vitlöksklyftor  
  • Peppar  

Till dina quesadillas:  

  • 4 kycklinglårfiléer  
  • 1 liten burk majs  
  • Saft från 1 lime  
  • 2 mogna avokado  
  • Peppar  
  • 8 körsbärstomater (valfritt) 
  • 4 tortillabröd 
  • Cheddarost 

Gör så här:

  1. Blanda ihop en klick majonnäs, chili, oregano och pressad vitlök i en liten skål. Peppra och bred ut blandningen över lårfiléerna. 
  2. Täck med plastfolie och låt marinera i kylen en timme, eller längre om du kan. 
  3. Under tiden finhackar du tomater och avokado, blandar i majs och resten av majonnäsen. Smaka av med peppar och limesaften. 
  4. När kycklingen marinerat klart, grilla på medelhög värme i ungefär 5 minuter och vänd ofta. Ta bort från värmen och låt svalna några minuter. Grovhacka och blanda ner i quesadillaröran. 
  5. Sprid ut röran jämt över hälften av varja tortilla, strö över riven cheddar. Vik över den tomma halvan och pressa ner försiktigt. 
  6. Grilla dina quesadillas på medelhög värme i 2-3 minuter på varje sida. Skär dem i "tårtbitar" och servera direkt. 

Servera med sallad. 

TOP