BBQ seabass with aioli

En supergod aioli som tar den grillade havabborren till nya höjder med några klickar* Hellmann's majonnäs.


Portioner: 4 

Förberedelsetid: 15 minuter 

Tillagningstid: 10 minuter 

Total tid: 25 minuter 


Ingredienser:

  • 4 havsabborrar (fjällade och rensade)  
  • 3 matskedar olivolja  
  • 1 citron  
  • Peppar  
  • Till fänkålssalsan  
  • 1 fänkålsstånd  
  • 1 liten rödlök  
  • 2 tomater  
  • 1 röd chili  
  • 1 litet knippe persilja  
  • 3 teskedar olivolja  
  • 1 tesked rödvinsvinäger  


Till aiolin  

  • 4 klickar* Hellmann’s Real Mayonnaise  
  • 1 tesked engelsk senap  
  • 1 vitlöksklyfta 


Gör så här: 

  1. värm ugnen till 225°C. 
  2. Ta en vass kniv och skär 3 snitt på var sida av fisken. Placera i en grund ugnsform och droppa över olivolja. Krydda med peppar. 
  3. Låt havsabborrarna stå i ugnen i 8-10 minuter eller tills köttet lätt lossnar från benen. 
  4. Medan du väntar på att fisken ska bli klar delar du fänkålen på mitten och finstrimlar sedan. 
  5. Lägg fänkålen i en mellanstor skål och lägg i rödlök, tomat, chili, persilja, olivolja och rödvinsvinäger. Krydda med peppar och blanda väl. 
  6. Ta en liten skål och blanda ihop majonnäsen med senap och pressad vitlök. 

Servera havsabborrarna med fänkålssalsa, aioli och citron.

TOP