Parmesan chive potato bake

Läcker potatisgratäng med Hellmann's majonnäs och parmesan.


Portioner: 4 

Förberedelsetid:  15 minuter 

Tillagningstid: 40 minuter 

Total tid: 55 minuter 


Ingredienser:

  • 675g potatis  
  • 12 klickar* Hellmann's Real Mayonnaise  
  • 8 matskedar parmesan  
  • 100ml mellanmjölk  
  • 15g gräslök (Valfritt)  
  • Peppar 

Gör så här: 

  1. Sätt ugnen på 200°C. 
  2. Täck potatisen med vatten och koka upp på hög värme i en stor stekpanna eller traktörpanna. Sänk värmen och låt sjuda utan lock i 15 minuter eller tills potatarna mjuknat. Häll av vattnet och låt svalna. 
  3. Skiva potatisen tunt och varva i en ugnsform (ca 30x22 cm stor). Ställ åt sidan. 
  4. Blanda ihop majonnäs, mjölk, 6 matskedar ost och gräslök i en mellanstor skål. Skeda blandningen jämnt över potatisen och toppa med resten av osten. 
  5. Tillaga i 25 minuter eller tills ytan är gyllenbrun. 

Servera med ruccola. 

TOP