Stuffed potato with egg and caviar

Bakpotatis med en matig röra gjord på Hellmann’s majonnäs, ägg och stenbitsrom


Portioner: 4 

Förberedelsetid: 30 minuter 

Tillagningstid: 30 minuter 

Total tid: 1 timma 


Ingredienser:

  • 4 stora potatisar (300g/st)  
  • Ev grovsalt  
  • 6 Ägg (ekologiska el. från frigående höns)  
  • 50 g stenbitsrom (röd)  
  • 1 msk gräslök, hackad  
  • 2 dl Hellmann´s Real Mayonnaise  
  • salt och svartpeppar 

Gör så här:

  1. Bakad potatis blir allra godast om den tillagas på en bädd av grovt salt. Det går givetvis också bra att tillaga den på ett galler eller i långpanna. 
  2. Sätt ugnen på 225°C. Borsta och skölj potatisen väl. Torka av dem. 
  3. Pricka potatisen med en gaffel så att skalet inte spricker under bakningen. 
  4. Lägg potatisen på en bädd av grovt salt i en liten långpanna. Baka dem i mitten av ugnen 50-60 minuter eller tills de känns mjuka när man provar med en sticka. 
  5. Gör ett kryss i potatisen med en vass kniv. Tryck till från kortsidorna så att potatisarna öppnar sig. Servera med något eller några av förslagen bredvid. 
  6. Koka äggen i 7-8 minuter, kyl ner och skala sedan. Tärna äggen grovt och blanda med Hellmann´s majonnäsen, rör ner stenbitsrom, gräslök och smaka av med salt och peppar.
TOP