Glazed pork satay skewers

Mör fläskfilé som serveras ihop med en smakrik dressing med Hellmann's majonnäs och soja.


Portioner: 4 

Förberedelsetid: 1 timmar 15 minuter 

Tillagningstid: 10 minuter 

Total tid:  25 minuter 


Ingredienser:

  • 600g fläskfilé  
  • 2 teskedar olja  
  • 2 teskedar soja  
  • 1 lime  
  • Peppar  
  • Till sataysåsen  
  • 150ml lätt kokosmjölk  
  • 2 klickar* Hellmann’s Real Mayonnaise  
  • 1 tesked röd currypasta  
  • 1 matsked flytande honung  
  • 2 teskedar jordnötssmör  
  • 2 teskedar soja  
  • 2 lime 

Gör så här: 

  1. Skär fläskfilén i bitar, lagom stora till spetten. Lägg köttet i en mellanstor skål, tillsätt olja och soja. Låt köttet marinera i kylen ett par timmar. 
  2. Hetta upp kokosmjölken i en liten stekpanna ihop med currypastan och låt det puttra några minuter. Rör ner honung, jordnötssmör och soja. 
  3. Ta bort stekpannan från värmen och låt svalna. Blanda ner majonnäs och pressad lime och blanda ordentligt. 
  4. Trä köttet på 8 mellanstora spett. Värm grillen eller en grillpanna. 
TOP