Jerk chicken with grilled pineapple

Kycklingbröst, som bakas med Hellmann's majonnäs och serveras med karamelliserad ananas.


Portioner: 4 

Förberedelsetid: 2 timmar 15 minuter 

Tillagningstid: 25 minuter 

Total tid: 2 timmar 40 minuter 


Ingredienser:

  • 4 kycklingbröst  
  • 1 klick* Hellmann's Real Mayonnaise  
  • 1 matsked olivolja  
  • 2 lime  
  • 1 scotch bonnet-chili  
  • 1 tesked kanel  
  • 1 tesked kryddpeppar  
  • Koriander  
  • Timjan  
  • 1 liten ananas  
  • Peppar 

Gör så här:

  1. Blanda ihop majonnäs, olivolja, saft och skal från limen, chili, kanel, kryddpeppar, koriander och timjan i en mellanstor skål. 
  2. Lägg sedan i kycklingen och täck med blandningen. Låt kycklingen marinera i kylen i några timmar. 
  3. Värm grillen eller en grillpanna. 
  4. Skala och skär ananasen i kvartar, ta bort den hårda mittdelen och dela varje bit ytterligare en gång. Krydda med peppar. 
  5. Tillaga kycklingen på grillen eller i grillpannan under 20 minuter eller tills de är färdiga. Vänd emellanåt och håll dem varma när de är klara. 
  6. Grilla ananasen i 4-5 minter på varje sida, eller tills ananasen börjar karamellisera. 

Perfekt till grillade grönsaker! 

TOP