Salmon & broccoli quiche

Quiche med lax och broccoli, med en krämig fyllning på Hellmann's majonnäs.


Portioner: 4 

Förberedelsetid:  10 minuter 

Tillagningstid: 30 minuter 

Total tid: 40 minuter 


Ingredienser: 

  • 140g tärnad laxfilé (tillagad)  
  • 3 klickar* Hellmann's Real Mayonnaise  
  • 125g små broccolibuketter (förkokta)  
  • 1 färdigt pajskal (20cm)  
  • 75g riven mozzarella  
  • 2 ägg  
  • 150ml mellanmjölk  
  • 1 finhackad gul lök  
  • 1 vitlöksklyfta, hackad  
  • Peppar 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 190°C. 
  2. Vänd ner två klickar majonnäs, lök, vitlök och broccoli i en stekpanna. Tillaga under omrörning i 5 minuter, tills grönsakerna mjuknat. 
  3. Häll majonnäsblandningen i pajskalet, lägg i laxtärningarna och sprid över mozzarellan. 
  4. Blanda ägg, mjölk och den sista klicken majonnäs i en skål och smaka av med peppar. 
  5. Häll blandningen över laxen och grönsakerna. Ställ in i ugnen i 20-30 minuter eller tills ytan stelnat. 

Servera med en grönsallad. 

TOP