Veggie burger

Smarriga vegetariska burgare för 5 personer (2 burgare var)


Portioner: 5 

Tillagningstid: 10 till 15 minuter 


Ingredienser:


Veggieburger: 

  • 1/2 dl Milda Kockens val 
  • 1,2 kg kikärtor (avrunnen vikt!) 
  • 120 g hackad lök 
  • 120 g morot 
  • 120 g blekselleri 
  • 120 g paprika, gul 
  • 45 g Maizena, Majsstärkelse 
  • 50 g vitlökspuré 
  • 1 st Grönsaks buljong tärning 
  • svart peppar efter smak. 
  • 2 msk fint hackad persilja 


Dressing: 

  • 375 g Hellmann’s majonnäs 
  • 1 1/2 msk Rökt Paprika 
  • 2 st pressade vitlökar 
  • 1 st citron, saft av 


Tillbehör: 

  • 10 st  hamburgerbröd 
  • 10  st cheddarost, skivor 
  • 1/2 huvud isbergssallad rivet 
  • 3 st tomat, skivad 
  • 2 st  rödlök, skivad 
  • 2 st avokado, skivad 


Gör så här: 

  1. Blanda samtliga ingredienser till dressingen 
  2. Skölj kikärtorna väl och mosa grovt i matberedare. 
  3. Blanda lök, morötter, selleri, paprika, hackad persilja och Maizena med de mosade kikärtorna. Smaksätt med Vitlök och Knorr Grönsaksbuljong. 
  4. Forma färsen till biffar och lägg biffarna på plåten, pensla biffarna med Milda Kockens val 
  5. Stek biffarna i ugn ca 200 grader i 10-15 minuter. Detta moment kan med fördel göras dagen före! 
  6. Skiva tillbehören.  Servera biffarna med hamburgare bröd, tillbehör och dressing. 
TOP