Feliz porco guisado

Feliz Porco Guisado - Glada grisens gryta med banan och apelsin. Smakar gott med mojo-rojo.


Portioner: 4

Tillagningstid: 8 timmar 


Ingredienser:

  • 800 g grytbitar av fläskkött eller färdig pulled pork riven i bitar 
  • 2 msk MildaKockens Val 
  • 400 g Passerade Tomater 
  • 2msk  Rökt paprika pulver 
  • 1 st Knorr Fond du chef Beef 
  • 15 g socker 
  • 200 g banan 
  • 1 apelsin, utan skal i skivor 
  • 200 ml Milda Mat /visp 26 % 
  • 150 g Bacon tärnat 
  • 3 msk hackad persilja 
  • Tillbehör: 
  • 4 dl ris 
  • 1 l vatten 
  • 1st  Knorr Grönsaksbuljong, 


Gör så här: 

  1. Blanda passerade tomater Rökt paprika och Knorr Fond du chef Beef i en kastrull och koka snabbt upp. 
  2. Häll hälften av ”tomatbasen” över fläskkarrén, tillaga i ugn under lock vid 100 grader i ca 8 timmar. (om du använder färdig pulled  pork, riv isär den och blanda med halva tomat såsen. Följ sedan  från steg 4.) 
  3. Koka riset med Knorr Ekologisk Grönsaksbuljong. 
  4. Dra isär köttet i grytbits storlek(spara tomatsåsen från köttet separat). Stek det tärnade sidfläsket. Skär skalet av apelsinen, halvera och skär i skivor och skiva skalfria bananer. 
  5. Vispa Milda 26%  tjock och blanda med resterande tomatsås, smaka av . 
  6. Varva kött, banan, apelsin i skivor med hälften av det rimmade stekta fläsket och fördela i ugnsfast form. Vispa Milda 26% med tomat över. 
  7. Bakas i ugn vid 200 grader i ca 15 minuter. 
  8. Servera med hackad persilja, stekt tärnat sidfläsk och nykokt ris. 
TOP