Empanadas

Härliga piroger fyllda med kyckling och korv. Servera gärna med Mojo-Rojo.


Portioner: 10 till 12 

Kylningstid: 30 minuter 

Tillagningstid: 7 minuter 


Ingredienser: 

  • 1 st Maizena Pizza Mix 
  • 250 g vetemjöl 
  • 15 g salt 
  • 140 g Milda 
  • 1 st äggula 
  • 1,5 dl vatten 

Fyllning: 

  • 200 g kyckling, färdig kokt och hackad 
  • 1 st Knorr Fond du chef Kyckling 
  • 200 g Crème Bonjour, Naturell 
  • 150 g chorizo, tärnad och stekt 
  • 40 g salladslök, skivad 
  • 10 g persilja, hackad 
  • 7 g vitlök, riven 
  • 15 g limejuice 
  • 1 st fint rivet citron skal 
  • 1 ägg, att pensla med. 

Gör så här: 

  1. Mixa mjöl, salt och margarin i en matberedare. Tillsätt vispat ägg och vatten så att degen samlar sig. Låt degen vila i kylen 30 minuter före den bakas ut. 
  2. Kavla ut degen och stick ut cirklar på 10-12 cm i diameter. 
  3. Blanda ingredienser till fyllningen och lägg 1- 1 1/2 msk fyllning på varje deg cirkel och pensla halva cirkelns kant med vatten. Vik över och förslut halvmånen med en gaffel. 
  4. Pensla pirogen med ägg. 
  5. Baka i ugn på vid 200 grader i 7 minuter. 

TOP