Mogueca baiana

Mogueca Baiana är en smarrig brasiliansk skaldjursgryta med kokos och paprika. Servera med Mojo-Rojo.


Portioner: 12 


Ingredienser:

  • 2 msk Milda Kockens val 
  • 70 g lök 
  • 3 st vitlöks klyftor 
  • 1 dl Krossade tomater 
  • 1 st lagerblad 
  • 150 g paprika, gul, röd och grön 
  • 400 ml kokosmjölk 
  • 2,5 dl Milda Mat 15%, 
  • 1,50 dl vatten 
  • 2 st Knorr Fond Du chef  Fiskbuljong 
  • 1 st limejuice 
  • 25 g kokosflingor 
  • 300 g sej, filé 
  • 100 g räkor, skalade 
  • Salt och peppar efter smak. 
  • 50g vårlök 
  • 20 g färsk koriander 


Ris: 

  • 400 g ris 
  • 200 g bön mix ,kokta 
  • 8 dl vatten 
  • 1 st Knorr Fond du chef Grönsak 

Gör så här:

  1. Skär fisken i 3x 3 cm bitar. 
  2. Fräs den hackade löken, vitlök och hälften av paprikan mjuk i Milda Kockens val. 
  3. Tillsätt tomat kross, låt alltsammans fräsa i någon minut. 
  4. Slå på kokosmjölk, Milda Mat 15%, Fond du chef, lagerblad och vatten, koka upp och tillsätt limejuice och kokosflingor.  Låts såsen sjuda i 5 minuter. 
  5. Justera smaken på såsbasen med salt och peppar. Hit går att förbereda dagen före. 
  6. Koka riset med Knorr Fond du chef grönsak under lock. Blanda det nykokta riset med bön mix. 
  7. Lägg fisk och skaldjur i grytan och ånga fisken färdig under lock. 
  8. Servera grytan med färsk skuren koriander och vårlök samt kokt ris med bönor.
TOP