Salmon feijoada

Brasiliansk laxgryta med butternut pumpa, bönor och oliver, även kallad Salmon Feijoada. God att servera tillsammans med en Mojo Rojo.


Portioner: 4


Ingredienser:

  • 80 g lök 
  • 2 msk Milda Kockens val 
  • 2 st vitlöks klyftor , pressade 
  • 3 g bröd krydda (anis ,fänkål ,kummin) 
  • 200 g butternut pumpa 
  • 60 g blekselleri 
  • 1 st Knorr Fiskbuljong 
  • 6 dl vatten 
  • 100 g Passerade tomater 
  • 50 g oliver, gröna 
  • 1 juice av citron 
  • 400 g färsk lax 
  • 200 g bön mix,färdig kokta 
  • 3 msk persilja, hackad 
  • 3 msk gräslök, hackad 
  • 1 apelsin, filér av 


Till servering: 

  • 4 dl ris 
  • 8 dl vatten 
  • 1 Knorr Grönsaksbuljong 

Gör så här:


  1. Koka riset med Knorr Grönsaksbuljong 
  2. Skär skinnet av laxen och dela filen i tärningar (ca 3 x 3 cm). 
  3. Skala och skär pumpan i kuber på 2x2cm 

    Gryt bas: 
  4. Hacka löken och skär sellerin i skivor. 
  5. Fräs grönsakerna i Milda Kockens val utan att de tar färg. 
  6. Tillsätt brödkrydda, Vitlök, passerade tomater, Knorr fiskbuljong och vatten. Låt sjuda i 5-10 minuter. Tillsätt skivade oliver och bönor. Justera smaken med citron, salt och peppar. Hit går att förbereda dagen före! 
  7. Värm grytbasen och lägg fisken i grytan. Koka fisken klar under lock.
  8. Strö hackad persilja och gräslök över grytan och servera med apelsinfilér och nykokt ris. 
TOP