Tiger shrimps or salmon with asian pearslaw

Supergoda tigerräkor eller lax som serveras med asiatisk päronslaw och majodressing


Portioner: 4 


Ingredienser:

  • 24 st tigerräkor skalade  (eller 4 bitar lax utan skinn 140 g st om man inte vill ha räkor) 

PÄRONSLAW 

  • 2 st  Nashipäron (asiatiska päron) eller fasta vanliga päron stora, skär i  tändsticks-stora bitar 
  • 2 st blekselleri stavar, skalade och skurna i tunna bitar 
  • 3 msk färsk limejuice 
  • 2 msk risvinäger 
  • 1 tsk ingefära- färsk, skalad, fint riven 
  • 2 salladslökar, tunt skivade 
  • 100g mungböngroddar 
  • ½ dl färsk korianderblad, rivna 
  • ½ dl myntablad 
  • ½ dl cashewnötter – rostade och hackade grovt 

MAJO DRESSING 

  • ½ dl Hellmann´s Japanese BBQ sauce + 3 msk att pensla räkorna eller laxen med. 
  • 200g Hellmann´s Majonnäs 

Gör så här: 

  1. Blanda allt till päronslawn utom de färska örterna och cashewnötterna. Ställ åt sidan så den får dra till sig. 
  2. Pensla räkorna eller laxen med Hellmann´s Japanese BBQ sauce. Lägg dem på grillen och grilla lika länge på varje sida tills klara.  Medan de grillas, blanda majonnäsen med Hellmann´s Japanese BBQ sauce. 
  3. Servera räkor / lax med päronslaw toppad med färska örter och nötterna samt majonnäsdressingen. 
TOP