BBQ pork chops with mango salsa and sweet potatoes

Saftiga bbq fläskkotletter som serveras med mangosalsa och sötpotatis  


Portioner: 4 

Tillagningstid: 15 till 20 minuter 


Ingredienser: 

  • 4 st stora fläskkotletter 
  • 1 dl Hellmann´s Australian BBQ sauce 
  • Salt & peppar 

ROSTADE SÖTPOTATISKLYFTOR 

  • 2 st sötpotatisar stora (300g st) - skurna i klyftor 
  • 2 msk Milda Kockens Val 
  • 2 tsk flingsalt 

MANGOSALSA 

  • 1 mango skalad och tärnad 
  • 1/2 dl gurka skalad, tärnad 
  • 1 msk finhackad jalapeño 
  • 1 tärnad rödlök 
  • 1 msk saft av en lime  
  • 1/2 kruka koriander grovt hackad 
  • 2 tsk Tabasco chipotle 
  • Salt och peppar 

Gör så här: 


  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skölj och torka av sötpotatisen och skär den i klyftor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och ringla över Milda Kockens Val. 
  2. Tillaga i mitten av ugnen i 15-20 min. Ta ut och salta.  
    Pensla köttet med bbq-såsen och krydda med salt och peppar. Lägg på grillen. Grilla på båda sidor tills köttet är klart. 
  3. Blanda mango, gurka, jalapeño, rödlök, limejuice, Tabasco och koriander och blanda väl. Krydda med salt och peppar efter smak. 

Servera allt med Hellmann´s Australian BBQ sauce. 

TOP