Grilled skirtsteak

Serveras din tunnt skivade köttbit i en tortilla med grillad rödlök, spetspaprika och massa crema.


Portioner: 12 


Ingredienser: 

  • 1 skirtsteak (eller flankstek) 
  • 2 röda lökar 
  • 4 spetspaprikor 
  • 4 jalapenos 
  • rökspån av mesquite 

Marinad 

  • 4 dl ananasjuice 
  • 2 dl ljus soya 
  • 2 limes 
  • 4 vitlöksklyftor 

Servera med 

  • Vetetortillas 
  • Crema 

Gör så här:

  1. Riv skalet på limefrukterna, pressa ut saften och blanda med ananasjuicen, soyan och den mosade vitlöken. Lägg köttbiten i en plastpåse, häll över marinaden och låt det hela gotta till sig i kylskåpet över natten.
  2. Gör i ordning grillen för direkt grillning och värm upp genom att skiva rödlöken tjockt och sedan grilla tills den börjar mjukna och får fina grillränder. Chilin och spetspaprikan låter du ligga på tills skalet svartnat, sedan stoppar du dem i en plastpåse och låter ligga ett par minuter tills skalen trillar av bara man kolla på dem. Rensa bort kärnorna och skär i snygga stripes.
  3. Låt köttet bli rumstempererat och ta sedan ut det ur marinaden och torka av ytan så att den är alldeles torr och inte blir ångad när du snabbgrillar. Grilla sedan snabbt och på så hög värme gamla bettan över huvudtaget pallar med tills köttet verkar vara medium rare, eller har 57 graders innertemperatur. Låt vila i ett par minuter och skiva sedan tunt mot köttets fibrer och servera i en vetortilla med grillad lök, spetspaprika och crema. 
TOP