Vetetortillas

Serveras dina tortillabröd med grillad skirtsteak, grillad rödlök, spetspaprika och massa crema.


Portioner: 30 smá (10 cm) 

Förberedelsetid: 2 minuter 

Tillagningstid: 5 minuter 

Total tid: 30 minuter 


Ingredienser:

  • 1,4 liter vetemjöl 
  • 1 tsk bakpulver 
  • 1 tsk salt 
  • 50 g smör 
  • 6 dl varmt vatten 

Gör så här:

  1. Blanda samman de torra ingredienserna. 
  2. Skär smöret i mindre bitar och tillsätt det. Häll långsamt över det varma vattnet. Blanda till en kletig deg. 
  3. Knåda på ett mjölat bord ca 2 minuter, lägg tillbaka i skålen och täck med en fuktig kökshandduk. Låt vila 20 minuter. 
  4. När degen vilat färdigt delar du den i 16 eller 30 delar och rullar till små bollar. Kavla sedan ut bollarna till runda tortillabröd. Låt vila 10 minuter. 
  5. Stek dem sedan i en torr stekpanna ca 30 sekunder på varje sida och servera dem à la minute om du vill vara tjusig. Annars kan de återuppvärmas i ugn på 100 grader precis före servering, gärna invirade i en handduk eller i en tortillavärmare. Om du vill ha tjusiga grillränder kan du också steka dem i en grillpanna. 
TOP