Lemon asparagus á la Louise Spis

God sparris med citron Recept: Louise Spis


Portioner: 4 till 8


Ingredienser:

  • 2-3 knippen sparris 
  • 1 1/2 dl majonnäs 
  • 1 dl mjölk 
  • Ca 1 krm gurkmeja 
  • Saft från 1/2-1 citron 
  • Salt o peppar

Gör så här:

  1. Bryt av de yttersta ändarna från sparrisen. Hetta upp en stekpanna och halstra sparrisen i torr panna på strax över medelvarm platta under tiden som du förbereder såsen. Sparrisen ska bli genom varm, få lite färg men ändå behålla sin krispighet. 
  2. Blanda samman majonnäs, mjölk och gurkmeja i en liten kastrull. Värm blandningen på medelvarm platta så att den blir riktigt varm utan att koka. 
  3. Ta av från värmen, pressa i citronsaft. Börja med en mindre mängd. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer citronsaft. 
  4. Lägg sparrisen på ett uppläggningsfat, strö över några korn flingsalt och häll över såsen. 
  5. Avsluta gärna med lite rivet citronskal samt kryddkrasse.
TOP