Root vegetable salad with chèvre, honey oil & rosted pine nuts

Rotfruktssallad med Chèvre, honungsolja och rostade pinjenötter. Recept: Made by Mary


Portioner: 4 

Tillagningstid:: 20 till 30 minuter 

Total tid: 3 timmar 25 minuter 


Ingredienser:

  • 250 gram morötter 
  • 250 gram palsternacka 
  • 2 msk finhackad färsk rosmarin 
  • 0,5 dl Hellmann’s majonnäs 
  • salt 
  • 60-70 gram mangold 
  • 100-150 gram chèvre 
  • 30 gram pinjenötter 
  • 0,25 dl flytande honung 
  • 0,25 dl olivolja 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Skala morötterna och palsternackorna och skär dem i mindre stavar. Banda majonnäs och rosmarin i en stor bunke och rör sedan runt rotfrukterna i majonnäsen. Klä en plåt med bakplåtspapper och fördela rotfrukterna på plåten, salta lätt. Ugnsrosta rotfrukterna mitt i ugnen i ca 20-30 minuter, tills de är mjuka. 
  2. Rosta under tiden pinjenötterna i en torr och het stekpanna, låt dem svalna på en tallrik. Vispa samman flytande honung och olivolja. 
  3. När rotfrukterna är klara, låt dem svalna något, och blanda dem sedan med mangolden. Servera salladen på ett vackert fat, smula chèvre över rotfrukterna, toppa med rostade pinjenötter och lite honungsolja. Servera salladen tillsammans med resterande, grillat lamm eller ugnsrostad kyckling. 
TOP