Your perfect burger bun

Det perfekta hamburgarbrödet. Punkt.


Portioner: 4


Ingredienser:

  • 3 dl vatten 
  • 500 g mjöl 
  • 50 g jäst 
  • 100 g Hellmann’s 
  • majonnäs 
  • 25 g socker 
  • 50 g riven ost 
  • 10 g salt 
  • 0,5 dl valfria frön 
  • 1 dl mjölk, laktosfri

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda jästen & vattnet (fingervarmt). 
  2. Blanda i Hellmann’s majonnäs, mjöl, ost och socker. Knåda degen på medelhastighet i 10 min, blanda sedan ner salt och mixa i ca 2 min. Låt degen jäsa 20-30 min eller till dubbel storlek. 
  3. Forma sedan bullar (ca 12 st) och låt jäsa till dubbla storleken under en duk. Pensla med lite mjölk och toppa med fröna. Baka bullarna i ugn i ca 10 min eller tills de fått en fin gyllengul färg. 

FÖR BRÖD MED TIMJAN & CHILI, blanda i 2 msk färsk eller torkad timjan och 1 msk färsk hackad chili tillsammans med majonnäsen ovan. 

FÖR BRÖD MED OREGANO & OLIVER, blanda i 1 msk vitlökspulver, 1 msk torkad oregano, 100 g rostad, grovhackad paprika och 50 g grovhackade svarta oliver utan kärna tillsammans med majonnäsen ovan. 

TOP