Baby back ribs, coleslaw & corn

Ribs med coleslaw och grillad majs.


Portioner: 4


Ingredienser:


COLESLAW 

  • 1/4 vitkålshuvud 
  • 2 morötter 
  • 200 g Hellmann’s 
  • majonnäs 
  • 0,2 dl vitvinsvinäger 
  • 1 tsk sellerisalt 
  • 0,2 dl socker 
  • Salt och peppar 

BABY BACK RIBS 

  • 800 g Baby back ribs 
  • 2 dl Hellmanns’s American BBQ-sås 


GRILLAD MAJS 

  • 2 majskolvar 
  • 150 g Flora med smör 
  • Rivet skal från 1/2 lime 
  • 1 1/2 tsk limejuice 
  • 1 1/2 tsk chipotlepasta eller 
  • rökt paprikapulver 
  • 1 nypa salt 
  • 1 nypa nymald svartpeppar 
  • 1 tsk chili, finhackad


Gör så här:

  1. Strimla vitkålen, riv morötterna grovt och rör ihop i  en stor skål. Ta en mindre skål och rör ihop majonnäs,  vinäger, sellerisalt, socker, salt och peppar. Blanda  dressingen med vitkålen och morötterna. 
  2. Pensla revbensspjällen med Hellmann’s BBQ-sås och lägg på grillen. Grilla tills de är genomvarma. 
  3. Koka majskolvarna och dela dem på mitten. 
  4. Bryn Flora med smör tills det fått en gyllengul färg och ställ åt sidan i ca 10 min. Blanda i resten av ingredienserna. Grilla majsen runt om och pensla med blandningen innan servering. 
TOP