The Salmon Samurai burger

Fräsch laxburgare med kål, fikon och wasabi.


Portioner: 4


Ingredienser:

  • 300 g laxfilé 
  • Salt 
  • Peppar 
  • 20 g honung 
  • 2 fikon 
  • 4 blad grönkål 
  • eller svart kål 
  • 50 g soja 
  • 2 msk wasabi 
  • 4 msk Hellmann’s 
  • majonnäs 
  • 1 lime 
  • 1 msk Milda 
  • Kockens Val 

VALFRITT: 

  • 3 msk Hellmann’s 
  • Japanese BBQ-sås

Gör så här:

  1. Pensla ev. laxen med Hellmann’s Japanese BBQ-sås. Stek laxen hastigt och krydda med salt & peppar. Dra stekpannan åt sidan och låt laxen stå tills den är klar. 
  2. Skär laxen och fikonen i bitar och glasera med honung. Om möjligt, stek även fikonen hastigt i en panna. 
  3. Skär kålen i tunna strimlor, stek i het Milda Kockens Val och tillsätt sojan. 

DRESSING: Blanda Hellmann’s majonnäs med wasabi och smaksätt med limejuice. 

TOP