The Veggie Potato burger

Vegetarisk burgare på potatis med zucchini, paprika och champinjoner.


Portioner: 4

Tillagningstid: 30


Ingredienser:

  • 300 g kokt potatis (mjölig sort) 
  • 1 ägg 
  • Salt 
  • Peppar 
  • Milda Kockens Val 
  • 1 zucchini 
  • 1 röd eller gul paprika 
  • 100 g champinjoner 
  • 100 g grön sparris 
  • 2 tomater 
  • Rökt salt 
  • Olivolja 
  • 30 g brunt socker 
  • 50 g valnötter 
  • 4 msk Hellmann’s majonnäs 
  • 2 hamburgerbröd

VALFRITT: 

  • 2 msk Hellmann’s 
  • Japanese BBQ-sås

 

Gör så här:

  1. Skiva potatisen och doppa i ägget, salta och peppra efter smak. 
  2. Stek den skivade potatisen i MIlda Kockens Val tills den är gyllenbrun. 
  3. Skär upp och lägg zucchinin, paprikan, champinjonerna, sparrisen och tomaterna i en ugnsform, tillsätt det rökta saltet, ringla över lite olivolja och stek i ugnen på 150 grader i ca 30 minuter. 
  4. Låt det bruna sockret karamelliseras i en stekpanna, lägg i de hackade valnötterna och låt pannan svalna. 
  5. Lägg potatisen och de rostade grönsakerna i brödet och strö över valnötterna. 

Servera med en klick majonnäs och Hellmann’s Japanese BBQ-sås. 

TOP