Jonas Cramby's Thanksgiving Leftover Sandwich

Mackor gjorda på goda rester är de bästa mackorna – denna innehållande The Moistmaker, känd från tv-serien ”Vänner” och kalkon

4 personer


Ingredienser: 


12 skivor gott, inte för håligt surdegsbröd

1 tomat

1 huvud isbergssallad

8 skivor Gruyere, eller annan alpost

Tunt skivat kalkonbröst, eller annan köttrestfrån helgen

Kalkonstuffing, eller annan grönsaksrest från helgen

Gräddsås, eller annan såsrest från helgen

Cranberrysauce, eller annan gelérest från helgen

Hellmann’s Real Mayonnaise 

Hellmann’s American Style Yellow Mustard


Gör så här:

  1. Rosta två brödskivorna per macka på ena sidan i en stekpanna. Den tredje skivan läggs i blöt blöt i såsen. Dagen innan måste du också lägga kalkonen i ett saltlag så att det blir saftigt och gott när det tillagats. Koka upp alla ingredienserna (utom kalkonen). Låt svalna. Häll saltlaken över kalkonen och ställ in i kylen över natten.  
  2. På själva mackdagen blandar du majoingredienserna till en god sås och gör så kallad gribbenes – vilket är knaperstekt kyckling- eller kalkonskinn. Detta är enkelt: lägg skinnet i frysen ett tag, skär upp det i småbitar och in i en 200 grader varm ugn med lite salt över. Efter 10-15 minuter är de ljuvligt knapriga. Låt rinna av på ett papper och sätt åt sidan. 
TOP