Jonas Cramby's Tostadas de atun – tonfisk tostada

Tostada med rå tonfisk och friterad purjolök. Perfekta som en förrätt eller drinktilltugg.

4 personer


Ingredienser:

  • 300 gram MSC-märkt tonfisk av sushikvalitet
  • 2 purjolökar
  • 0,5 dl japansk soya
  • 0,5 dl färskpressad limejuice
  • 1 avokado
  • 2 msk hot sauce
  • 4 msk Hellmann’s Real Mayonnaise 
  • 4 friterade majstortillas
  • Olja att fritera i 
  • Flingsalt

Gör så här:

  1. Hetta upp oljan till ca 170 grader och fritera majstortillas tills de är frasiga och fått en gyllengul färg.
  2. Skölj purjolöken, och skär den vita delen i tunna strimlor. Låt torka lite på ett papper.  
  3. Fritera purjolöken i omgångar tills gyllenbrun, cirka 30 sekunder. Låt rinna av på ett papper.
  4. Blanda soya och limejuice. Skär tonfisken tunt och marinera i ca  två minuter. 
  5. Montera tostadan genom att breda majonnäs på en friterad tortilla, ringla över lite hot sauce, toppa med tonfisk, tunt skuren avokado och sist en hög friterad purjolök och lite salt.

TOP