JONAS CRAMBY'S GREEN CHILI CHEESE BURGER

Grillad hamburgare med rostad chili och mycket ost, precis som i New Mexico.

4 personer


Ingredienser:

  • 4 goda hamburgerbröd
  • 600 gram grovmalen nötfärs, gärna 15-20% fett och på högrev
  • 4 färsk poblanopeppar eller 4 gröna spetspaprikor, 4 jalapenos & 4 pimentos
  • 8 skivor hamburgerost
  • 1 silverlök
  • Salt och svartpeppar
  • 4 msk Hellmann’s Real Mayonniase 

Poblanochili är en stor, ganska mild, grön chili som kan ersättas med grön spetspaprika, jalapeno och pimento om du inte hittar.

 

Gör så här:

  1. Grilla chilin tills skalet är nästan svart och lägg sedan i en plastpåse i cirka 10 minuter. Då lossnar skalet mycket enklare. Skala chilin och hacka grovt. 
  2. Forma försiktigt färsen till burgare. Lägg på grillen, salta och peppar och grilla sedan till medium well. Lägg på en rejäl hög med rostad chili samt två skivor ost som du låter smälta (lägg gärna på locket). 
  3. Brödet ska helst vara ett riktigt gott mjukt hamburgerbröd av amerikanskt typ gärna från ett bageri. Grilla brödet snabbt. Lägg ihop burgaren med en rejäl klick majonnäs, det grillade köttet och skivad silverlök.
TOP