Jonas Cramby's Japanska sesamdipp och dressing

Ett praktiskt ”två-i-ett”recept där du får antingen en dipp eller dressing med härlig sesamsmak, perfekt till grönsakertillbehör och grillat kött.

4 personer


Ingredienser (för 1 dipp alt 1 dressing):

  • 2 msk Hellman’s Real Mayonnaise 
  • 1 msk sesampasta
  • 1 msk ljus miso
  • 1 tsk risvinäger
  • 1 tsk mirin
  • Vatten (1 msk till dipp, 3 msk till dressing)
  • 2 msk rostade sesamfrön


Gör så här:

Dipp

  1. Rör ihop ingredienserna till dippen och servera med t ex kyld, portionsskuren gurka. 

Dressing

  1. Rör ihop ingredienserna till en dressing. Servera gärna till spetskål som du skurit av toppen på och hyvlat tunt med osthyvel eller mandolin. Den finstrimlade kålen läggs sedan i isvatten så att den blir superkrispig och slungas torr i salladsslunga precis innan servering. Ringla över dressingen.
TOP